
کمک به کودکان برای مقابله با ترس هایشان یکی از مهمترین نکات تربیتی است. ترس عاملی طبیعی است، شاید ترس در نگاه اول منفی باشد اما وجود آن می تواند باعث حفظ جان ما شود. پس ترس به جا مفید و ترس بدون دلیل مضر است. بسیاری از محصولات رسانهای باعث ایجاد ترس در فرزندان شما میشوند. اما محصولات مناسبی نیز وجود دارند که به فرزندان شما کمک خواهند کرد که با ترسهایشان مقابله کنند.

مطلب زیر به شما والدین گرامی مجموعه آثاری را معرفی میکند که به کمک فرزند شما خواهند آمد. این انیمیشنها کمک میکنند تا فرزندان شما با مفهومی به نام ترس ابتدا آشنا شده و سپس بر آن فائق آیند. زیرا این آثار دارای نکات تربیتی مناسبی برای سنین خردسال، کودک و نوجوان هستند و همچنین محتوای سالمی را نیز در اختیار شما و فرزندانتان قرار میدهند.
لیست ۱۰ انیمیشن و کارتون مناسب برای مقابله با ترس
۱- زوتوپیا
«Zootopia»
محصول سال ۲۰۱۶ و مناسب برای رده سنی ۱۱ سال به بالا
انیمیشن زوتوپیا درباره آرمان شهری است که حیوانات مختلف در آن زندگی میکنند. جودی که یک خرگوش کوچک است همواره دوست داشته تا یک افسر پلیس شود. او با آمدن به شهر زوتوپیا و آشنایی با یک روباه تلاش میکند تا هم پلیس خوبی باشد و هم ماجرایی خطرناک که سلامت ساکنین شهر را تهدید میکند را برطرف کند.
جودی که یک خرگوش است برخلاف ماهیت خود که حیواناتی ترسو هستند، تلاش میکند تا ترسو نباشد. او به نیروهای پلیس ملحق میشود و در کنار یک روباه که دشمن ذاتی خرگوشها هستند قرار میگیرد تا بتواند خلافکاران را دستگیر کند. این خصوصیت جودی به فرزندان شما یاد میدهد که نباید از دنیای اطراف خود بترسند و به مقابله با ترس هایشان بروند.
۲- رالف اینترنت را خراب میکند
«Ralph Breaks the Internet, Wreck-it Ralph 2»
محصول سال ۲۰۱۸ و مناسب برای رده سنی ۱۱ سال به بالا
قسمت دوم درباره آن است که فرمان ماشین ونهلوپه خراب میشود. پس رالف و ونهلوپه به دنیای اینترنت میروند تا بتوانند یک فرمان جدید بخرند. اما دنیای اینترنت بزرگتر از آن است که این دو دوست بتوانند در آن به آسانی حضور داشته باشند. دنیای بزرگ و عجیب و غریبی که ماجراهای جذابی را برای این دو رقم میزند. ماجراجویی که باعث جدایی این دو دوست میشود.
رالف در انیمیشن رالف اینترنت را خراب میکند، ترس از دست دادن دوستانش را تجربه میکند. ترسی که باعث میشود دست به اقداماتی خرابکارانه بزند تا دوستانش در کنار او باقی بمانند. به همین دلیل این انیمیشن میتواند آموزش دهنده خوبی برای فرزندان شما باشد که چگونه به مقابله با ترس از دست دادن دوستان خود بروند و یاد بگیرند چگونه دوستی خود را حفظ کنند.
۳- فیلشاه
«The Elephant King»
محصول سال ۲۰۱۷ و مناسب برای رده سنی ۷ سال به بالا
فیلشاه داستانی جذاب را از یک روایت مذهبی برای مخاطب خود بیان میکند. داستان این انیمیشن درباره فیل جوانی است که توسط شکارچیان ربوده میشود تا در جنگ علیه مسلمانان از آن استفاده کنند. اما این فیل به همراه دوستانش اجازه نمیدهند تا آنها را به جنگ بفرستند، به همین علت شروع به مبارزه با شکارچیان میکنند.
شادفیل، شخصیت اصلی انیمیشن فیلشاه بوده و فیلی شجاع و نترس است. او با کمک دوستان خود تلاش میکند تا تبدیل به یک قهرمان شود و یا شجاعت خود در مقابل بدیها بایستد. شخصیت شادفیل میتواند یک الگو مناسب برای فرزندان شما باشد که شجاعت و مقابله با ترس را از او فراگیرند. به خصوص که این انیمیشن یک محصول ایرانی و متناسب با فرهنگ ایرانی است.
۴- پرندگان خشمگین
«The Angry Birds Movie»
محصول سال ۲۰۱۶ و مناسب برای رده سنی ۳ سال به بالا
انیمیشن پرندگان خشمگین درباره سه پرنده به نامهای قرمزی که پرندهای با مشکل خلق و خوی، چاک سریع و بمب است. این سه پرنده در جزیرهای که مملو از پرندگان خوشحال هست زندگی میکنند. اما خوکهای مرموزی استقبال جزیره را برعهده دارند و پرندگان کنجکاو سعی دارند سر از کار خوک در بیاورند. همین کنجکاوی ماجراهای جذابی را به وجود میآورد.
قرمزی و دوستانش در مقابله با افراد بیگانهای قرار میگیرند که هیچ شناختی از آنها ندارند. این سه دوست و باقی پرندگان جزیره از این تازه واردها میترسند. اما قرمزی تلاش میکند تا به مقابله با ترس خود از این موجودات سبز رنگ برود و بفهمند آنها چه هدفی از آمدن به جزیره دارند. همچنین این انیمیشن اثری برای آموزش کنترل خشم نیز است.
۵- داستان اسباب بازی ۳
«Toy story 3»
محصول سال ۲۰۱۰ و مناسب برای رده سنی ۷ سال به بالا
اندی در قسمت سوم انیمیشن داستان اسباب بازی ۳ بزرگ شده و میخواهد به دانشگاه برود. از سمتی اسباببازیهای اندی در ترس و نگرانی هستند که چه سرنوشتی خواهند داشت. آنها تصمیم میگیرند تا با اسباببازیهای دیگر به مهد کودک اهدا شوند ولی وودی که همچنان به دنبال بودن در کنار اندی است، تلاش میکند تا باقی اسباببازیها را نیز با خود همراه کند.
وودی در این قسمت همراه با دیگر اسباببازیها در ترس و نگرانی به سر میبرند. ترسی که باعث میشود آنها نگران آینده خود باشند که توسط صاحبشان دور انداخته خواهند شد. اما وودی و دوستانش به مقابله با ترس خود میروند و یاد میگیرند که دیگر از دور انداخته شدن نترسند. زیرا شاید اندی بزرگ شده باشد اما هنوز بچههای دیگری هستند که بخواهند با اسباببازیها بازی کنند.
۶- کارخانه هیولاها
«monsters, inc»
محصول سال ۲۰۰۱ و مناسب برای رده سنی ۷ سال به بالا
تهیه انرژی در کارخانه هیولاها روش خاصی دارد. هیولاها با ترساندن بچهها از صدای جیغ آنها انرژی تهیه میکنند. سالی و مایک دو شخصیت قهرمان داستان هستند که در این کارخانه جزو کارمندان نمونه در ترساندن بچه ها هستند. روزی بر اثر اشتباه یک کودک وارد دنیای هیولاها میشود و این دو دوست باید با کمک یکدیگر این کودک را دوباره با خانه خود بازگردانند.
انیمیشن کارخانه هیولاها درباره ترس و مقابله با ترس است. داستان تلاش میکند تا به کودکان یاد دهد که نباید از هیولاهای غیرواقعی ترسید. هیولاهایی که نه تنها ترسناک نیستند بلکه بامزه و خندهدار نیز هستند. شما والدین می تواند با صحبت درباره هیولاها و هم فکری با فرزندانتان تصورات اشتباه آن ها را از هیولاها برطرف کنید.
۷- دانشگاه هیولاها
«Monsters University»
محصول سال ۲۰۱۳ و مناسب برای رده سنی ۷ سال به بالا
انیمیشن دانشگاه هیولاها داستان آغاز دوستی مایک و سالی قبل از ماجراهای انیمیشن کارخانه هیولاها است. زمانی که مایک تصمیم میگیرد وارد دانشگاه هیولاها شده و به زهره ترکان تبدیل شود، اما دیگران او را به عنوان یک زهره ترکان واقعی به حساب نمیآورند. برای همین سالی تلاش میکند تا در کنار دیگر دانشجوها به عنوان یک زهره ترکان شهرت یابد.
شما با کمک این اثر میتوانید به فرزندان خود یاد دهید که هیولاهای ترسناک ساخته ذهن انسانها هستند و واقعیت ندارند. بر همین مبنا فرزندان شما میتوانند یاد بگیرند که نباید از هرچیزی بترسند و به مقابله با ترسهای خود بروند. زیرا بسیاری از ترسها بیدلیل بوده و میتوان با آگاهی یافتن از آن موضوع ترس کودکان را نیز از بین برد.
۸- هتل ترانسیلوانیا ۲
«Hotel Transylvania 2»
محصول سال ۲۰۱۵ و مناسب برای رده سنی ۷ سال به بالا
رابطه هیولاها و انسانها در قسمت دوم انیمیشن هتل ترانسیلوانیا ۲ دیگر به بدی گذشته نیست. در هتل نه تنها به روی هیولاها بلکه انسانها نیز باز شده و دیگر خبری از ترس و وحشت نیست. دراکولا نوهدار شده است اما مشکل از جایی شروع میشود که نوه دراکولا هیچ نشانهای از خون آشام بودن ندارد. این قضیه دراکولا را نگران کرده که مبادا نوه او دراکولای بعدی نشود.
هیولاها معمولا نمادی از ترس برای کودکان هستند اما حضور این موجودات ترسناک آن هم به صورت بامزهای در این انیمیشن باعث میشود فرزندان شما با ترسهای خود روبرو شوند. زیرا این اثر ترسهای آنها را تبدیل به موجودات بامزهای میکند که دیگر از آنها نترسند. اثری که در کنار آموزش مقابله با ترس، میتواند فرزند شما را نیز سرگرم کند.
۹- لک لک ها
«storks»
محصول سال ۲۰۱۶ و مناسب برای رده سنی ۳ سال به بالا
انیمیشن لک لک ها درباره شرکتی از لکلکهاست که قبلا وظیفه تحویل بچهها را به خانوادهها داشتهاند. اما آنها با تغییر کاربری در حال حاضر مشغول رساندن بستههای پستی هستند. اما اشتباه یکی از کارکنان این مجموعه که دختری یتیم است باعث میشود که یک نوزاد متولد شود. حال این دختر به همراه یکی از لکلکها باید این نوزاد را تحویل خانوادهاش دهد.
شخصیت اصلی تولیپ که دختری جوان است و بعد از اشتباهی که انجام میدهد بدون انکه بترسد، تلاش میکند تا اشتباهش را جبران کند. فرزندان شما در این انیمیشن با این نکته تربیتی آشنا میشوند که به مقابله با ترس خود رفته و از جبران اشتباهاتان نترسند. زیرا همگی انسانها اشتباه میکنند اما مهم نترسیدن از انجام کارهاست.
۱۰- شهر شب
«Nocturna»
محصول سال ۲۰۰۷ و مناسب برای رده سنی ۱۱ سال به بالا
داستان درباره پسر بچهای یتیم به نام تام است که از تاریکی میترسد. او وقتی متوجه میشود که ستارههای آسمان یکی یکی ناپدید میشوند، منطقه مرموزی را کشف میکند. تام با کمک دوست جدیدش شپر به مبارزه با موجود شرور که قصد دارد ستارهها را از بین ببرد میپردازد تا دوباره آرامش را به شبهای شهر بازگردانند.
تام در انیمیشن شهر شب از تاریکی و شب میترسد. ترس او همچون یک موجود شرور به تصویر کشیده میشود که میخواهد ستارهها را از بین ببرد. انیمیشن به فرزند شما یاد میدهد که او نیز همچون تام باید به جنگ ترس از تاریکی رفته و شجاعانه به مقابله با ترسهایش برود. او یاد میگیرد با کمک دوستانش در مقابل هیولاها بایستد و همه را نجات دهد.