
سریال وای آخرین مرد داستانی آخرالزمانی را دنبال میکند. داستانی درباره جهانی بدون مردان که تنها زنان در آن زندهاند. حال در این چنین جهانی تنها مرد زنده بر روی جهان باید به تنهایی با همه مشکلات روبرو شود. سریالی که تا به اینجا سه قسمت از آن منتشر شده است. پس همراه ما باشید با نقد سریال وای آخرین مرد.
سریال بر اساس کمیکی به همین نام ساخته شده است. کمیکی که در سال ۲۰۰۲ توسط شرکت « Vertigo » که یکی از زیرمجموعههای دنیای کمیکهای دیسی به حساب میآید، انتشار یافت و تا سال ۲۰۰۸ نیز انتشارش به طول انجامید. داستان این کمیک توسط «Brian K. Vaughan» نوشته شده است.
«Brian K. Vaughan» نویسندهای است که در کارنامه کاری خود ساخت کمیکهایی همچون «Ex Machina»، «Runaways» و از همه مهمتر کمیک «Lost» که از روی آن سریالی مشهور نیز ساخته شد را دارد. نویسنده با تجربه دنیای دیسی که در اکثر آثار مشهور این دنیا همکاری داشته است.
بررسی دنیای سینمایی دی سی را در اینجا بخوانید
آخرین مرد
سریال وای آخرین مرد بر اساس همین کمیک و از شبکه « FX» پخش گردیده است. سریالی که در آن دنیایی آخرالزمانی به تصویر کشیده میشود که براساس یک بیماری مرموز تمامی ها و حیوانات مذکر یا دارای کروموزون Y میمیرند. حال در چنین فضایی یوریک براون با بازی «Ben Schnetzer» تنها مردی خواهد بود که در جهان زنده مانده است.
داستان با شروع معرفی جهانی آغاز میشود که زنان در آن عملا هیچکارهاند و مردان تمام قدرت را در اختیار دارند. اما با مرگ مردها حال زنان در جامعهای گیر افتادهاند که رو به نابودی قدم گذاشته است. اما این نابودی اتفاق نمیافتد زیرا زنانی که زنده ماندهاند تلاش میکنند تا دوباره جامعه از دست رفته خود را اینبار بدون مردان احیا کنند.
اثری فمینیسم یا ضد فمینیسم
سریال بر اساس تفکرات فمینیسم ساخته شده است البته این همه ماجرا نیست. تفکراتی که در آثار بسیاری دیده میشود اما در این سریال کاملا عیانتر و واضحتر میتوان ریشههای این تفکر افراطی را دید. در واقع سریال در زیرلایه داستان خود تلاش دارد نشان دهد که زنان نه تنها قوی هستند بلکه بدون مردان نیز میتوانند به زندگی خود ادامه دهند. در واقع مردان در این جامعه که یوریک تنها نماینده آنهاست موجوداتی ضعیف، ترسو و بدون اختیار هستند که تنها به درد تولید مثل خواهند خورد.
تفکرات فمینیسمی از همان دقایق ابتدایی سریال قابل مشاهده است. سریال با معرفی تنها شخصیت مرد آغاز میشود که در میان انبوه جنازهها در حال گشت و گذار است. سپس با فلش بکی به گذشته شروع به معرفی شخصیتهای سریال میکند. شخصیتهایی که همگی زنانی قوی و جنگجو هستند؛ از مادر یوریک با بازی «Diane Lane» که در فاجعه پساآخرالزمانی رئیس جمهور آمریکا میشود بگیرید تا مامور ۳۵۵ با بازی «Ashley Romans».
دنیایی بدون مردان
سریال در سه قسمت ابتدایی خود به خوبی هیجان دنیایی بدون مردان را به مخاطب نشان میدهد. دنیایی که زنان در آن همه کاره شدهاند اما همچنان درگیریهای سیاسی و فراجناحی را میتوان در رفتار آنها مشاهده کرد. مثل معروفی وجود دارد که میگوید اگر جهان را در اختیار زنان بگذارید صلح برقرار میشود. اما سریال تلاش دارد تا نشان دهد که این گزاره صحیح نیست.
زیرا رفتار کاراکترهای داستان به گونه دیگری رقم میخورد، حتی با وجود نبود قدرت مردسالارانه و با وجود آنکه که زنان سردمداران حکومت آمریکا شدهاند ولی باز هم جنگ سیاسی بین وجود خواهند داشت. تنها با این تفاوت که مردان با ظاهری خشن به سراغ نبرد میروند اما زنان با احساساتشان وارد جنگ خواهند شد. سریال نیز دقیقا بر روی همین مسئله انگشت خود را قرار داده است.
پس میتوان همان گونه که گفته شد، بیان کرد که این همه ماجرای سریال نیست. زیرا سریال قرار نیست اثری در مدح و ستایش فمینیسم باشد بلکه قرار است بیرحمانه به فمینیسم افراطی که در آثار سینمایی به وفور یافت میشود، بتازد. زیرا دنیایی که بدون مردان باشد سرنوشتش محکوم به نابودی است، همانگونه که دنیای بدون زنان نمیتواند وجود داشته باشد. با تشکر از همراهی شما در نقد سریال وای آخرین مرد.