
فیلم جنگ فردا The Tomorrow War اثری در ژانر علمی تخیلی است. فیلمی اکشن و هیجان انگیز درباره نبرد با بیگانگان ولی نه در دنیای امروز، بلکه نبردی که در آینده رخ میدهد. فیلم محصول سال ۲۰۲۱ است و میتوان آن را جزو آثار هیجان انگیزی دانست که میتواند مخاطبان عاشق نبردهای اخرالزمانی را حسابی هیجان زده کند.
جنگ فردا ایده داستانی جدیدی را به مخاطب خود ارائه نمیکند. در واقع ما ایده مبارزه با بیگانگان را در بیشتر آثار ژانر علمی تخیلی دیدهایم. از فیلمهایی مثل بیگانه «Alien» ساخته ریدلی اسکات بگیرید تا فیلمهایی همچون لبه فردا «Edge of Tomorrow» ساخته داگ لیمن. وجه تشابه همگی این آثار نیز خطر نابودی بشر به دست این موجودات چندشآور فضایی است.
البته فیلم در یک مورد خلاقیت به خرج داده است، آن هم اینکه نبرد با این موجودات فضایی را نه در زمان حال بلکه با مفهومی به نام سفر در زمان گره زده است. ایدهای که شاید نو نباشد، زیرا قبلا در فیلم لبه فردا آن را دیدهایم اما در میان حجم بسیاری از آثار علمی تخیلی این چنینی، فیلم جنگ فردا نوآوری به حساب میآید.
فیلم جنگ فردا دوبله فارسی در فیلمگردی
فیلم را میتوان ترکیبی از فیلم نبرد لس آنجلس «Battle: Los Angeles» و لبه فردا «Edge of Tomorrow» دانست. به خصوص فیلم لبه فردا با بازی تام کروز «Tom Cruise» و امیلی بلانت «Emily Blunt» که از روی یک مانگای ژاپنی به همین نام اقتباس شده است؛ فیلمی هیجانانگیز با موضوع نبرد با بیگانهها و البته سفر در زمان.
فیلم جنگ فردا دوبله فارسی در فیلمگردی
نبرد فردا را کریس مک کی «Chris McKay» ساخته است. کارگردان ۴۷ سالهای که در کارنامه خود نه تنها کارگردانی فیلمهای سینمایی را دارد بلکه به عنوان انیماتور و مسئول جلوههای ویژه نیز بوده است. البته در کارنامه کاری او، حضور در سری محبوب لگو مووی «The Lego Movie» نیز به چشم میخورد. چه به عنوان تهیه کننده در فیلم لگو نینجا «The Lego Ninjago Movie» و چه به عنوان کارگردان فیلم لگو بتمن «The Lego Batman Movie».
البته او سابقه نویسندگی فیلمنامه را نیز در کارنامه خود دارد، آن هم با فیلم دولیتا «Dolittle» با بازی رابرت داونی جونیور «Robert Downey Jr» که عملا یک شکست کامل تجاری بود. فیلمی که با دریافت امتیازهای زیر ۳۰ از دو سایت Rotten Tomatoes و Metacritic شاید این کارگردان آمریکایی را هرگز سمت نوشتن دوباره فیلمنامه نبرد.
رقیبی که میتواند رقیب نباشد
فیلم نبرد فردا چهارمین اثر مک کی است که نویسندگی آن را زک دین برعهده داشته است. نویسندهای که در کارنامه او آثار کمی را میتوان یافت که همان آثار کم نیز در ژانر اکشن طبقهبندی میشوند. فیلم جنگ فردا به احتمال زیاد جدیترین کار این نویسنده به همراه دیگر عوامل فیلم باشد. اثری که نشان داده در سال ۲۰۲۱ و آن هم با وجود اکران فیلمهای شاخصی همچون قسمت نهم سریع و خشن « Fast & Furious 9» و فیلم ابرقهرمانی بیوه سیاه « Black Widow» کار سختی را در پیش دارد.
ذکر شد که داستان فیلم درباره نبرد با بیگانگان است. در سال ۲۰۲۱ به یکباره عدهای نیروهای نظامی در یک مسابقه فوتبال ظاهر میشوند و خبر از نبردی با بیگانگان آن هم در سی سال آینده میدهند. نبردی که باعث انقراض بشریت خواهد شد و حال انسانها با کمک تکنولوژی سفر در زمان به گذشته آمدهاند تا درخواست کمک کنند.
دن فورستر با بازی کریس پرت « Chris Pratt» یک نظامی سابق است که حال به عنوان یک دانشمند مشغول به فعالیت است. او در جریان فراخوان نیروهای نظامی برای حضور در آینده و نبرد با فضاییها انتخاب میشود. اما سفر او به آینده اتفاقات عجیبی را رقم میزند که او و دوستانش را تبدیل به ناجیان بشریت میکند. پیرنگ اصلی داستان را میتوان سفر دن به آینده و تغییر آن دانست.
روایت دو زمانه داستان
خط داستانی فیلم در دو بازه زمانی در جهان داستانی فیلم روایت میشود. یکی در زمان حال و خطری که درآینده وجود دارد و دیگری خط زمانی آینده و خطری که به وقوع پیوسته است. این جابهجایی زمانی بین خطوط را ما در فیلم لبه فردا نیز مشاهده کردهایم. البته این جابهجایی زمانی در لبه فردا به عنوان یک تکرار وقایع جلوه میکند.
تکرار وقایع یا تکرار زمانی که باعث میشود شخصیت اصلی در یک لوپ زمانی بینهایت گیر افتاده و یک بازه، زمانی را مرتبا تکرار کند، همچون فیلم روز موش خرما. ولی در فیلم جنگ آینده روایت داستان در گرو این بازه زمانی نیست. بلکه حضور شخصیتها و تاثیر آنها در نبرد است که داستان را پیش میبرد و نه بازیهای زمانی که ما آن را مثلا در فیلمهای نولان همچون تنت « Tenet» یا میان ستارهای « Interstellar» دیدهایم.
جلوههای ویژه نقطه مثبت فیلم جنگ فردا
اگر از داستان و خط روایتی آن بگذریم باید به اکشن خوب اثر نیز اشارهای داشته باشیم. صحنههای نبرد طراحی خوبی دارند، به خصوص جلوههای ویژه میدانی در طراحی کرم چالهای که سفر در زمان را امکانپذیر میکند یا طراحی موجودات فضایی. تمام عناصر بصری این فیلم باعث شدهاند که روند فیلم خسته کننده نباشد.
شما به عنوان بیننده در وقفههای کوتاه درگیر درام داستان میشوید و سپس دوباره به هیجان میدان نبرد باز میگردید. این رفت و برگشتها هم قصه داستان را روایت کرده و هم شما را درگیر هیجان میکند. البته به جز شخصیت اصلی عملا باقی شخصیتها در حد تیپ ظاهر شدهاند. از یاران دن که قرار است در کنارش بجنگند تا حتی اعضای خانواده او چه در آینده و چه در زمان حال.
شخصیتهای فرعی که لنگ میزنند
شخصیتهای تیپیکال و نپرداختن به آنها باعث شده است تا داستانهای فرعی یا همان پیرنگهای فرعی عملا در فیلم نامرئی شوند. به گونهای که تنها پیرنگ شخصیت اصلی مهم است و نیازی نیست که بدانیم مثلا دیگر شخصیتها چه میکنند یا چه در سر دارند. به احتمال زیاد تلاش کارگردان و نویسنده برای روایت خط اصلی داستان و تمرکز بر شخصیت اصلی این ضعف را رقم زده است.
تلاش برای آنکه بتوانند از پس داستان اصلی بربیاید و شخصیت اصلی قابل قبولی را تحویل مخاطب دهند. همین نیز باعث شده است که در پرداخت شخصیتهای فرعی و پیرنگهای آن فیلم به اصطلاح لنگ بزند.
فیلم جنگ فردا The Tomorrow war را میتواند اثر قابل قبولی دانست، اثری که مخاطبان سینمای علمی تخیلی را میتواند پا به پای شخصیت اصلی بکشاند. البته از سویی باید به این نکته نیز اشاره کرد که استودیو آمازون با خرید امتیاز این فیلم از پارامونت پیکچرز آن هم در شرایطی که پارامونت امیدی برای اکران این فیلم نداشت، توانست برنده شود. زیرا آمازونی که در جدول فروش آثار سینمایی هیچگاه جایگاهی نداشته است، میتواند با فیلم جنگ آینده رقیب جدی برای سایت رقبایش باشد.
منم همین پنج دقیقه پیش فیلمو تموم کردم و کاملا با این نقد موافقم
ینی برای سرچ زدم جنگ فردا ترکیب فیلما
و دقیقا هم احساس ترکیب فیلمای alien و لبه فردا رو داشتم با کمی از غارتگر و من افسانه ام که دقیقا میشه این فیلم سوای استفاده بسیار خوب برای جلوه های ویژه و صحنه های اکشن و کیفیت بالای شکل و حرکت موجودات فضایی و بازی خوب بازیگران بخصوص Chris Pratt و Yvonne Strahovski
ولی همنطور که تو نقد گفتید به نظرم ناراهت کنندست به شخصیت پردازی ها بخصوص شخصیت های فرعی اینقدر کم پرداخته شده
ولی درکل ازش خوشم اومد ترکیبی جذابی بود و ارزش دیدن داشت
ممنون از شما که مطلب رو مطالعه کردید