
«فیلم پیتر خرگوشه ۲ فرار» در ادامهی قسمت اول فیلم پیتر خرگوشه، توسط استودیوی سونی پیکچرز ساخته شده است که مانند قسمت اول آن تلفیق فیلم زنده و گرافیک انمیشن سهبعدی رایانهای یا اصطلاحا هنر CGI است. این فیلم بر اساس کتابهای بئاتریکس پاتر Beatrix Potter، نویسنده و تصویرگر معروف کتاب کودک نوشته شده است. فیلم دوشیزه پاتر Miss Potter، سال ۲۰۰۶ با بازی دوست داشتنی رنو زلوگر Renée Zellweger سرگذشت زندگی خانم نویسنده است که در آن نحوه تولد و رشد شخصیتهای خیالی کتابهایش از جمله پیتر خرگوشه تصویر شده است.
در پیتر خرگوشه ۱ چه گذشت؟
برای توضیح این قسمت ابتدا نیاز است قسمت اول فیلم پیتر خرگوشه را مروری داشته باشیم به روابط علت و معلولی شخصیتها بپردازیم و سپس به سراغ نقد قسمت دوم برویم.
پیتر در حقیقت خرگوشی است با شخصیتی که امروزه آن را ضد اجتماع توصیف میکنند، اما در حقیقت او و سایر اعضای خانوادهاش در زمینی متولد شدهاند که کشاورزی در آنجا مزرعه دارد. صاحب زمین، پدر پیتر را شکار کرده است و در پی آن است که اگر فرصت دست داد باز هم خوراک خرگوش درست کند. در چنین فضایی است که پیتر متولد شده است و به نوعی سرپرستی دیگر اعضای خانواده را نیز بر عهده دارد. اما موقعیت پیش رو و خطراتی که از جانب انسانها، آنها را هر روزه تهدید میکند باعث میشود که پیتر ذاتا آنان را دشمنان قسمخوردهی خود تلقی کند که اگر حمله نکند، مورد حمله قرار خواهد گرفت. بدین ترتیب آتش جنگ میان صاحب مزرعه به عنوان نمایندهی انسانها و پیتر به عنوان نمایندهی حیوانات آغاز میشود.
در قسمت اول این فیلم پس از مرگ ناگهانی صاحب مزرعه و ورود توماس، براردرزادهی جوانش و وارث جدید مزرعه، این درگیری و کشمکشها به شیوهای متفاوت دنبال میشود. توماس در پی بازسازی مزرعه و فروش آن است و بدین منظور از هر راهی برای بیرون کردن و کشتن آنها فروگذار نمیکند. در این میان اما حضور نویسنده و تصویرگر کتاب کودکان بئا، که علاقهمند به حیوانات و محیط زیست است و در همسایگی مزرعه آنان زندگی میکند باعث میشود مسیر داستان تغییر کند و کمکم درگیری احساسی توماس با بئای زیبا و خلاق جایگزین درگیری او با حیوانات شود. از سویی پیتر و خانواده و دوستانش، پس از آنکه شیطنتهایی با صاحب مزرعه کرده و البته دردسرهایی نیز برای او و بئا ایجاد کردند، کمکم به سوی صلح و سازش پیش میروند و با تلاشهای خود دست این زوج را در دست یکدیگر میگذارند و از سوی دیگر توماس نیز کمکم حضور حیوانات را به عنوان بخشی از طبیعت و مزرعهاش میپذیرد. این پایان خوش قسمت اول بود اما در قسمت دوم که اخیرا منتشر شده است و در سینماهای جهان اکران خوب و پر ثمری را داشته است، داستان به گونهای دیگر پیش میرود.
قسمت دوم: ماموریت عجیب حیوانات برای سرگرم کردن مخاطب
شاید به دلیل برخی اعتراضاتی که از سوی مردم به خصوص والدین به بخشهایی از قسمت اول صورت گرفت، گروه تولیدکنندگان تصمیم گرفتند که با یک تغییر اساسی، فیلم را به سوی یک محصوصل صرفا سرگرمکننده و خنثی سوق دهند. به نحوی که میتوان گفت این قسمت با وجود نقاط قوتی که در تولید و ساخت تصاویر و جلوههای بصری رایانهای داشته است اما در روایت و داستان حرف چندانی برای گفتن ندارد و صرفا به فیلمی برای سرگرمی مخاطبین، عمدتا کودکان، تبدیل شده است.
در این قسمت برخلاف قسمت قبل، پیتر سعی در محافظت از خانواده و جنگیدن برای بقا ندارد. او این بار تصمیم میگیرد که خرگوش خوبی باشد و انتظارات صاحبانش، پیتر و بئا را برآورده سازد. درام داستان نیز صرفا بر اساس یک سوتفاهم ساده و کودکانه شکل میگیرد، جاییکه پیتر از اینکه عمدتا او را پسر شروری و آمادهی خرابکاری کردن در مزرعه میپندارند به ستوه میآید و تصمیم میگیرد برای سرگرمی دست به خلاف بزند. البته در این میان آشنایی با رفقای ناباب نیز چندان بیتاثیر نیست. او در این قسمت طی سفری اتفاقی به لندن با گروهی از حیوانات شهری خلافکار آشنا میشود که بدون داشتن انگیزهی چندان مشخصی علاقهمند به دزدیدن میوههای خشک هستند! در حالیکه بعضی از آنان اساسا حیوانات گوشتخوار مانند گربه هستند که در شهرها برای یافتن غذای هر روزهشان میبایست با مخاطرات بسیار به سطلهای زباله سرک بکشند و یا منتظر لطف شهروندان برای دریافت اندکی آب و غذا بمانند و عملا فرصت و علاقهی چندانی هم برای خوردن میوههای خشک گرانقیمت باقی نمیماند.
از سویی دیگر این سوال برای بیننده به وجود میآید که از چه زمانی خرگوش در دستهی حیوانات شهری یا اصطلاحا خیابانی قرار گرفته است که باید مانند سگها و گربههای خیابانی در پی یافتن تکهای غذا باید به میوهفروشیها دستبرد بزند؟! و سوالات بسیاری از این دست که در ذهن مخاطب شکل میگیرد و بدون جواب و پاسخی رها میشوند. به نحوی که به نظر میرسد که اساسا از ابتدا داستان مشخصی در کار نبوده است و گروه با توجیه اینکه در حال بیان یک داستان فانتزی و تخیلی برای کودکان هستند و در فضایی فانتزی اصولی نیازی به رعایت منطق و داشتن علت و معلول در روایت داستان نیستیم و مخاطب بدون هیچ پرسشی تمام اتفاقات را خواهد پذیرفت ساخت فیلم را آغاز کردهاند.
جیمز کوردون در نقش پیتر خرگوشه، مامور نجات فیلم
البته در کنار نقاظ ضعفی که گفته شد، فیلم دارای نقاط قوتی نیز هست، که مهمترین آن بهرهمندی از حضور جیمز کوردون James Corden، نویسنده، کمدین و مجری معروف انگلیسی است. او صداپیشگی نقش پیتر را به عهده داشته است و به خوبی از عهدهی این نقش برآمده است به نحوی که در حرکات ظریف و رفتارهای پیتر میتوان رد و اثر بازی خوب و طناز کوردون را دید که گروه تولید در هنگام مدلسازی و انیمیت پیتر به خوبی از آنها بهره بردهاند. در کنار جمیز کوردون صداپیشگان خوب دیگری مانند مارگو رابی Margot Robbie نیز حضور داشتند که به خوبی از عهدهی ایفای نقش خود برآمدهاند.
از دیگر نقاط قوت این اثر، استفادهی مناسب و درست از جلوههای ویژهی رایانهای و گرافیک رایانهای است که منجر به خلق نماهای تصویری زیبا و کارت پستالی شده است. از سوی دیگر فیلم دارای تعدادی موقعیتهای طنز جالب و خندهداری است که گاه همراه با هجو و نقد بسیار آرام و ملایم زندگی روزمرهی انسانها در جوامع شهری و طبقهی متوسط است. سرعت و ریتم فیلم با توجه به آنکه برای گروه سنی کودک ساخته شده است، مناسب است و به اندازهی کافی از اکشن و حرکت و موسیقی برخوردار است. تمام این نکات در کنار هم باعث محبوبیت این فیلم در نزد مردم و خانوادهها شده است. اکرانهای اولیهی پیتر خرگوشه۲ در سینماها با استقبال بسیار خوب خانوادهها روبهرو شد و این فیلم در گیشه بسیار موفق عمل کرد.
به صورت خلاصه میتوان گفت فیلم پیتر خرگوشه ۲: فرار تمام عناصر یک فیلم موفق تجاری را در خود دارد و همین مسئله باعث پر فروش شدن این فیلم در گیشهها شده است. به نحوی که یکی از پر فروشترین اکرانهای سینمایی را پس از باز شد در سینماها که مدتها به خاطر کرونا بسته مانده بود، این فیلم تجربه کرد. فیلم در حقیقت به دو هدف اصلی خود یعنی سرگرم کردن خانوادهها و جذب سود مالی خود رسید اما امیدواریم تولیدکنندگان اثر اگر سودای ساخت قسمت سوم فیلم را در سر دارند، نگاه جدیتر و اصولیتری را در ایدهپردازیها و داستانگویی خود جایگزین نمایند.
خیلی مفیید بود👍👍
خوشحالیم که رضایت داشتید از مطلب